Vinteren har endelig sluppet jerngrepet i alle deler av landet, ikke minst i "kalde" nord. Månedens espresso heter: Vår
Vårens espressoblanding består av:
• 50% La Amistad, Colombia
• 20% Coko, Rwanda
• 20% Sertãozinho, Brasil
• 10% Muchoki, Kenya
Dette må jo bare bli fantastisk godt, men dere vil sikkert ha det litt mere nyansert, ok:
Smaksbeskrivelse: Kaffen har en duft av marsipan og sjasmin. Smak som gir assosiasjoner til friske bringebær og grønne epler. Munnfølelsen er slank med en sødmefull og lett ettersmak.
Fakta om espresso vår:
Dette er en sesong espressoblanding som vil forandre seg jevnlig med kaffehøst og årstid. Som vanlig har vi fokus på kaffe som er i sesong og smaker som passer til årstiden vi er inne i.
Blandingen denne gangen består av fire kaffer hvorav tre er våtforedlet og en er bærtørket. Våren er over oss med varmere vær og vi går mot lysere tider. Smaksprofilen på Vår er derfor friskere og lettere med floral aroma og leskende syrlighet. Vi tror dere blir veldig positivt overrasket over denne!
Om brennestilen:
Ved å forlenge brennetiden strekkes brenningen over en lengre periode, men med en lavere temperatur. Denne utviklingskurven gjør at kaffen brennes relativt lyst og råvarepreget bevares.
Ved å strekke brenningen blir espressoen dessuten ren og søt, uten mye bitterhet. Således bevares den friske syrligheten og fruktigheten i kaffen. Særpreget til kaffen sett i forhold til bønnekvalitet og voksested kommer godt frem.
Espresso Vår nytes som espresso, eller melkedrikk. Det er dine preferanser som bestemmer, men prøv den gjerne som en kald is-cortado.
Oppskrift:
En dobbel shot espresso Vår
Glass fylt med isbiter
Hell espresso rett i glasset over isbitene
Steamet Helmelk helles over
Nyt synet av melk, is og espresso som danner farger fra espressobrunt til melkehvitt skum! Vi anbefaler den usukret, men det er en personlig smakssak. Bruk i så fall flytende sukker, ellers blir det mye "knas"
Enjoy :o)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar