Oppevaring og servering

 Kaffe er ferskvare


Hele kaffebønner har holdbarhet på noen måneder forutsatt at de oppevares tørt og svalt. Helst i ventilerte poser som ikke slipper inn luft. Se alltid etter produksjonsdato på posen der du handler kaffe, og spør utsalgstedet dersom du ikke finner informasjon på pakken. Ofte setter barista steder frem kaffe i små papir poser som er dårlig egnet til å ivareta kaffens aroma og kvaliteter, og med mangelfull merking for produksjonsdato og anbefalt holdbarhet.

Etter at kaffen er kvernet begynner aromastoffene å tape seg merkbart etter 5 minutter. Som nødløsning kan ferdig malt kaffe oppevares et par dager men det er ikke å anbefale. Anskaff likegodt først som sist en skikkelig kvern, som har ulike malinsgrader tilpasset ditt behov og utstyr.

Når kaffen er ferdig laget:

Servering.
Server kaffen helst umiddelbart og ikke la den bli stående lenger enn 30 minutter. Ferdig kaffe skal holde 80 – 85°CNytraktet kaffe smaker alltid best - så servér den så raskt du kan! Hvis dette ikke er  mulig, må du passe på å oppbevare kaffen riktig og servere den innen en halv time. Etter dette taper smaken seg merkbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar