Verdens beste dessert er en kake og den heter Tiramisu
For å lage en ekte Tiramisu behøver du følgende:
- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 250 g mascarpone ( kan erstattet med creme fraice eller Philadelphia ost vispet sammen med litt kremfløte)
- 3 eggehviter
- 1 liten klype salt
- 20 fingerkjeks
- 3 dl kald espressokaffe
- Kakao til å drysse over
- Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
- Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
- Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
- Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.
- Avkjøl minst 1 time før servering.
- Dryss kakao på toppen og server!
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før.
Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar