søndag 21. oktober 2012

En kake for kaffeelskere, og alle livsnytere

Verdens beste dessert er en kake og den heter Tiramisu



Det er flere forskjellige historier rundt opphavet til denne deilige desserten, men alle er enige i at dette er en Italiensk oppskrift, og ordet Tiramisu betyr noe sånnt som ” ta meg opp” Det finnes mange varianter, og en av mine favoritter er som italiensk iskrem, men her skal vi ta for oss en variant av den orginale kake oppskriften:


For å lage en ekte Tiramisu behøver du følgende:
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarpone ( kan erstattet med creme fraice eller Philadelphia ost vispet sammen med litt kremfløte)
  • 3 eggehviter
  • 1 liten klype salt
  • 20 fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • Kakao til å drysse over
Det hele er enklere en du tror:
  • Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
  • Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  • Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
  • Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.
  • Avkjøl minst 1 time før servering.
  • Dryss kakao på toppen og server!
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før.

Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar