søndag 8. april 2012

Hvorfor jeg begynte med å lage en nettside som heter kaffeelskeren




Hele livet mitt har jeg vært unormal opptatt av hvordan ting smaker, og hvordan mat og drikke påvrker oss. Både i forhold til helse, hverdagsmat og nytelse og inspirasjon. Jeg har bodd i utkanstrøk, og vært "bygdas eneste barista" med espressomaskin en god kaffekvern interesse og en stor porsjon egeninnsats tror jeg den dag i dag jeg trygt kan si at ingen i den bygda hadde kaffe eller espressodrikker i nærhetten av hva som ble servert i den lille boligen i skogkanten der jeg bodde.



Det krevde en del jobb. blant annet var det umulig å få tak i ferske kaffebønner. De lokale utsalgsstedene som solgte kaffe i løs vekt hadde så lav omsetning at den allerede var flere måneder gammel der den lå i papir poser i butikken. Jeg måtte derfor kjøre ca 80kilometer hver veg for å sikre meg kaffe, og lærte meg flere triks for å holde den så optiaml og fersk så lenge som mulig.  Mange har på fleip og halveis på alvor spurt meg hvorfor jeg ikke åpner en egen kafe -eller noe lignende....

Det måtte bli noe lignende. Fra det tidspunkt jeg forstod at råvarer, uansett om det er til kaffe, eller annet som skal være spiselig må ha en viss kvalitet og innenfor legitim holdbarhet for gjeldende produkt har det slått meg at  80% av Norges befolkning ikke har tilgang på den virkelig gode kaffen som lages i dette landet -eller som importeres.

Norge er et kaffeland som markerer seg helt i toppen i Verdensklassen, men rundt i det lange land er fremdeles 90% av forbruket basert på "industrikaffe" i ferdigmalte poser som har mistet mesteparten av sin opprinnelige smak, og all sin identitet og karakter. Dette har jeg hatt lyst å gjøre noe med.



I et svakt øyeblikk, der jeg ikke så på konsekvensene av  starte noe helt nytt bestemte jeg meg for å etablere en egen nett kafe -nett kafe? -Ja et nettsted for medlemmer der man kan abbonere på kaffe i gourmet klassen, og det til en pris lavere en på barista stedene i de store byene. Dette skal være et nettsted for de med interesse for god kaffe, og som forstår at kaffe er ferskvare med svært begrenset holdbarhet. På den måten så jeg for meg at vi kunne sende ut fersk gourmet kaffe til det ganske vide land og utvide konseptet med egen kafedrift -som etablerer seg i en region med mange kaffeelskeren tilhengere. Tanken føltes genial inni hodet, og før man vet ordet av det, så er nettsiden (nesten) etablert, for det er alltid noen hinder på vegen. Dårlig web shop løsning, tekst som må redigeres og finpusses slik at utenforstående forstår hva som er ideen bak hele greia.

For hvem kunne ikke tenke seg å få tilsendt en pakke med ferske kaffe bønner, direkte fra kaffebrennerier, med dato stempling for produksjon og et nyhetsbrev som følger månedens utvalgte forsendelse. Det blir omtrent som en bokklubb, du vet hva du får, men ikke helt nøyaktig.... Gode kaffesorter plukkes ut etter sesong, og varierer gjennom årstidene. De har personlighet og stil. Kaffen er opprinnelig et bær som inneholder mye aroma som minner om forskjellige frukter med syrlighet og struktur.

Etter et par måneder med kaffeelskeren.no online kan jeg konstantere at det i det minste finnes 1 Nordmann som ønsker seg dette, og denne personen bor midt i Oslo! Jeg vil likevel ikke si at konseptet har vært fullstendig misslykka. Etter å ha brukt altfor mye penger på utviklingen av denne siden, har flere nye ideer kommet til, og de neste måneder vil brukes til å bearbeide tekst, innhold, brukervennlighet og ikke minst søkbarhet. -Det er jo ikke sikkert de som leter etter et kaffe abonement finner oss, og ingen vet at vi eksisterer.

Et av de nyeste utkast til forside tekst har blitt slik:


Fra kaffeelskeren:

Vår enkle filosofi å skape fryd for sansene. Vi elsker kaffe og eksperimenterer stadig med variasjoner innenfor utstyr, bryggemetoder og kaffebønner med smaksretninger vi er svake for. I en god kopp kaffe ligger førsteklasses kaffebønner, riktig utstyr, rent vann, hengivenhet til kaffekunsten og en porsjon ekte kjærlighet.

Vi er i konstant streben etter å tilegne oss kunnskap og evne til å få frem det beste i kaffen. Rett og slett fordi vi simpelthen elsker god kaffe, og fordi vi ønsker å formidle denne kunnskap videre til andre.

Prosessen går sin gang, og det blir litt mer spennende hver dag. Har du lyst å se hvordan det går med nettstedet i dag, følg denne link:

Finn ut enda mer om kaffe: www.kaffeelskeren.no -Den gode Cafe følesen på nett
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar