Ting blir ikke alltid slik man planlegger. I påsken hadde jeg planlagt å eksperimentere med flere nye spennende iskaffe oppskrifter. Sola har riktignok vært tilstedeværende, men den har ikke varmet tilstrekkelig til at det har vært særlig fristende. Jeg skal komme sterkere tilbake med iskaffe prosjektene mine straks det blir varmere i været.
Det er dessuten veldig lenge siden jeg har kokt kaffe over bål. Dette er en gammel god Norsk tradisjon som ikke bør undervurderes. Riktignok har jeg fått smake bålkaffe som har vært helt forferdelig, men ingenting slår den stemningen man får av et brennende bål som fungerer som oppvarmingskilde på flere måter. Det er fult mulig å lage veldig god kaffe med de enkleste metoder, forutsatt gode råvarer og godt renhold av utstyret. Det er ikke anbefalt å benytte fjorårets bålkjele og resirkulere samme kaffen med litt påfyll.
På lengre turer kan det være lurt å sjekke kjelen innvendig hver morgen, slik at det ikke går som med jaktlaget som selv syntes kaffen begynte å smake litt merkverdig de siste 4-5 dagene av turen. Da laget endelig skulle bryte opp telt leiren, og tømte kaffekjelen lå det en liten skogsmus i bunnen sammen med kaffegruten. Denne hadde nok blitt med på serveringen de siste dagene og bidratt til en nokså spesiell aroma -trøsten må være at den var kokt .o)
Fortsatt god påske!
Finn ut enda mer om kaffe: www.kaffeelskeren.no -Den gode Cafe følesen på nett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar