lørdag 18. mai 2013

Kaffe som smaker



Fakta som påvirker smaken

1.
Kaffebønnen er kjernen i et bær. Sødmen i kaffe er direkte relatert til modningen av frukten.

2.
Ved lysere brenning fremhever man det friske, og fruktige. Mørkere brenning gir en mer intens og bitter smak.

3.
Kaffe er en frukt. Bønnetype, voksested, jordsmonn og klima setter sitt preg på smaken i kaffen.

4.
Kaffe er ferskvare etter brenning. Oppbevar den riktig, slik bevares smaken best.

5.
Godt brygget kaffe, basert på gode råvarer, er smaksmessig på sitt beste ved ca 45 °C.

6.
Det er under brenningen av kaffe at det utvikles flyktige aromaer, sødme, og den friske smaken av frukt.

7.
Espresso er ikke en type kaffe eller et resultat av mørk brenning, men kun en bryggemetode.

8.
Kaffekvalitet er et resultat av en farmers kunnskap om produktet og forholdene der kaffen dyrkes.

9.
Malingsgrad følger bryggetiden. Jo lengre kontaktid mellom kaffe og vann, desto grovere malingsgrad.

10.
Riktig kaffemengde ved brygging er viktig for en god smaksbalanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar